ICA Banken

Ansök om lånelöfte hos ICABanken

Var redo när det gäller, ansök om ett lånelöfte hos ICABanken

ICA Banken har en mycket populär banktjänst som till och med blev årets bank år 2007.

Du kan låna upp till 85 % av bostadens värde och till samma låga ränta för både villa, bostadsrätt och fritidshus. Om du ansöker på nätet får du direkt ett preliminärt besked. Vill du ta reda på hur mycket den faktiska kostnaden blir kan du direkt göra en beräkning av månadskostnad på ICAs Bolånekalkyl.

Låna till hus, bostadsrätt eller flytta befintligt bolån

Bra att veta om ICA Bankens bolån

Krav för lån hos ICA Banken

  • Du står för en minst 15% av marknadsvärdet av bostaden.
  • Bostadsköpet behöver förmedlas via en mäklare.
  • Gäller köpet en bostadsrätt måste det finnas minst 7 lägenheter i föreningen.

Amortering

När du tar ett nytt bolån är det de nya bolånereglerna (2017) som gäller, flyttar du däremot över ett gammalt bolån utan att du påverkar lånebeloppet har du kvar dina gamla villkor. Enligt de nya amorteringsreglerna ska du betala 2% av bostadens värde per år om ditt totala lån är 70% eller högre av bostadens värde. Är ditt lån mindre – men samtidigt över 50% av bostadens värde ska du betala 1% av bostadens totala värde årligen. Läs mer om amorteringsreglerna här.

Lånelöfte hos ICA Banken

Ett lånelöfte är giltigt i tre månader och lånelöfte kan beviljas upp till 85% av bostadens värde. Ett lånelöfte är tryggt både för dig och mäklare i en budgivning. Tittar du på hus/bostad nu? Ordna ett lånelöfte så du inte behöver stressa det när du väl vill vara med i en budgivning.

Gör en bolånekalkyl

Det finns en väldigt enkel bolånekalkyl som du kan göra hos ICA Banken. När den är ifylld kan du direkt ansöka om ett lånelöfte eller bolån. Det går snabbt i fyra enkla steg.

Rörlig ränta

Rörlig ränta (3 månaders) är det vanligaste och ofta det billigaste i längden. Det är det enklaste sättet att jämföra bolåneräntor mellan olika aktörer. Klicka dig vidare till ICA Banken för att se deras rörliga ränta.

Rabatt för dig som är ICA-student

Dubbel bonus till dig som har bolån och betalar med ICA bankkort

ICA ger dig dubbel bonus för att du är en trogen och viktig kund. Använd deras ICA-bankkort kombinerat med något av följande för att få dubbel bonus; bolån eller privatlån, någon försäkring genom ICA eller ett sparande i fonder.

Handpenningslån

Överbryggningslån

Samtidigt som du tar ditt bostadslån kan du ta ett handpenningslån.

Ansök om ett bostadslån hos ICA-banken